:Konjuh, 37000 Kruševac
:+381 63 106 89 89, +381 63 76 77 562
:lesnikpetrovic@yahoo.com

Novi asortiman sadnica povrca

Поврће је заједнички назив за култивисане биљке или њихове делове које се користе за људску исхрану. За јело се припрема на различите начине.

Употребљава се и као свеже и као конзервисано.[1] Богато је угљеним хидратима и беланчевинама, а на њихов укус првенствено утичу етерична уља. Захваљујући високом садржају витаминаминералацелулозе, а малим количинама масноће, у прехрани има непроцењиву улогу. Количина витамина и минерала се разликује међу врстама и попднебљима у којима то поврће успева. Термин поврће се користи претежно у кулинарству. У биологији подела на воће и поврће не постоји, јер се у исхрани користе раличити биљни органи (плодовисеменакорење, подземна и надземна стаблалистови и цветови) па их није могуће класификовати у исте категорије.

Related Posts

Najnovije u ponudi

Lešnik je jedna od biljaka, koje mogu biti jednostavne za gajenje ako se ispoštuje celokupan proces proizvodnje. Leska daje ukusne plodove, a i samo drvo može da ima razne namene.